Now Reading:
10 herremerker som tar «sustainable fashion» på alvor

10 herremerker som tar «sustainable fashion» på alvor

Det er et hav av merker der ute og vi går ofte på autopilot når vi velger klær og merker vi liker. Men om du vil endre ditt mønster og ta miljøet, klærne og dine medmennesker på alvor, er det tre ting du kan gjøre når du bestiller klær på nettet.

1. ABOUT: Les «about»-siden på merkets hjemmeside, for å få et inntrykk av hva bedriften står for. Om de produserer bærekraftig, vil de som regel fremme dette som en kjerneverdi. Det er tross alt ikke bare «makeup», men en retningslinje som bedriften følger. Om de ikke er helt tydelige og bruker ord som «sustainable», kan de også bruke verdier som «made to last for a long time, «carefully curated», «smaller», «better», «less», «timeless» etc.

2. MATERIALER: Det kan være en stor utfordring å produsere klær som ikke skader miljøet. Bedrifter som tar hensyn, bruker ofte materialer som økologisk bomull, lin, hamp, lyocell, alpakka, ull og resirkulert plast. De kan også benytte seg av vintage materialer, eller bruker ting om igjen, for å dempe skadevirkningene på naturen.

3. HVOR: Du kan få et godt inntrykk av brandet, om du også leser hvor klærne er produsert. Er de produsert i utviklingsland? Er de produsert lokalt? Er det gjort tiltak for å bedre arbeidernes vilkår? Er det en trygg arbeidsplass? Bedrifter som investerer tid og ressurser på en etisk produksjon av klær, vil også fremme dette.

MEN nå; let´s shop!

Vi har laget en liste på ti merker (det vil komme fler etterhvert) hvor man kan starte letingen etter gode, etisk riktig, produserte klær:

 

APOLIS

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-07-28

Apolis betyr «verdensborger». Her finner du alt fra jeans, t-skjorter, capser og alle accessoirer du kan tenke deg i skinn, som nøkkelringer, bagasjelapper, kamerastropper, kortholdere etc.

 

DEADWOOD

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-24-36

Er alt nå bare økologisk bomull og hamp? Neida, som sagt er alt tilgjengelig. Du må bare lete, og har er et svensk firma som produserer noen fete skinnjakker av resirkulert skinn. Anbefaler virkelig å sjekke ut dette merket.

 

LEVI´S

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-13-50

Ja, du ser riktig. Levi´s har brukt mye ressurser på innovasjon av jeansen, noe som inkluderer resirkluert bomull og reduksjon av bruken av vann i produksjonen.

 

ALTERNATIVE APPAREL

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-15-21

Denne bedriften bruker mindre vann i sin produksjon, samt miljøvennlige og økologiske materialer, innfarginger som ikke er giftige og resirkulerte materialer.

 

NUDIE JEANS

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-11-16

Nudie tar sin stolthet i å finne økologisk bomull i sin produksjon av jeans, som de også tilbyr deg å reparere i sine butikker.

 

WE NORWEGIANS

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-09-38

Vi har også våre egne, norske merker, som tar stolthet i bærekraftig produksjon, men også varer av svært høy kvalitet. WeNorwegians har modernisert ullproduksjon og design, slik at vi kan bruke ull hele året, på måter vi tradisjonelt ikke tenker bruken av ull på. De bruker den beste ulla fra New Zealand, Italia, Australia og Norge og produserer 100% i Europa.

 

AG JEANS

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-16-37

AG JEANS produserer alt selv, slik at de har full oversikt over alle ledd i produksjonen. Mye av klærne deres er lagd med mindre bruk av vann, miljøvennlige materialer slik som tensel og modal, og med mindre avfall ved mønsterkonstruksjon.

 

G-STAR

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-17-51

G-Star har faktisk vært en pionér på bruk av resirkulert plastikk fra havet i deres RAW for the Ocean Collection.

 

SWORDS SMITH

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-20-15

Om du er lei av kjedelige «button-downs», kan du sjekke ut siden til denne butikken, eller om du er i Williamsburg og vil stikke innom.

 

OUTERKNOWN

skjermbilde-2017-01-08-kl-11-23-13

Dette er hva miljøbevisste surfere kler seg opp i, når de blir voksne og mer sofistikerte. Brandet er selveste surfelegenden Kelly Slater sitt, og sørger for miljøvennlig produksjon i alle ledd, til og med innpakningen.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.