Now Reading:
«Geek business-chic» hos Acne for høst/vinter 2017

«Geek business-chic» hos Acne for høst/vinter 2017

I realised that businessmen don’t exist anymore, even though the world has chosen business. It led me to think about working men in the 80s, and how they fetishised their clothing. I wanted to bring that same respect for fabric and shape to this collection.

– Jonny Johansson, Creative Director

 

Vi var vitne til en nydelig kolleksjon fra Acne, som ble presentert under moteuken i Paris. Med den største respekt for materialer og form, viste Acne en kolleksjon som kan minne om klærne til businessmenn fra 80-tallet med 40-tallets «New Look» couture.

Det var dobbelspente jakker i ull, med matchende bukser i «prince of Wales»-ruter og pinstripes, som var blandet med «scuba», for å gi form og følelse av en couture-konstruksjon.

Skjortene har et klassisk business-snitt på kragen, men med en annen form rundt livet.

Det var gensere i en kashmir-blanding, ski-gensere i ribbestrikk og glidelås foran, motiver av produkter fra en ordenltlig «gentlemans store», og sko med platform-såler og forsterkede detaljer for å harmonere med volumet av «skreddersømmen». Bagene bar motiver fra gamle Acne-magasiner for å signalisere en ny tid med fokus på resirkulering.

Hvorvidt Acne selv bruker resirkulerte materialer i denne kolleksjonen, vites ikke, men at vi er på vei mot en ny tid, der vi blir nødt til å tenke over hvordan vi behandler miljøet og egoet, er noe som hintes om i kolleksjonen og som Jonny Johansson selv er opptatt av; respekt for materialene.

 

01-acnestudios-mensfw17

02-acnestudios-mensfw17

03-acnestudios-mensfw17

04-acnestudios-mensfw17

05-acnestudios-mensfw17

06-acnestudios-mensfw17

07-acnestudios-mensfw17

08-acnestudios-mensfw17

09-acnestudios-mensfw17

10-acnestudios-mensfw17

11-acnestudios-mensfw17

12-acnestudios-mensfw17

13-acnestudios-mensfw17

14-acnestudios-mensfw17

15-acnestudios-mensfw17

16-acnestudios-mensfw17

17-acnestudios-mensfw17

18-acnestudios-mensfw17

19-acnestudios-mensfw17

20-acnestudios-mensfw17

21-acnestudios-mensfw17

22-acnestudios-mensfw17

23-acnestudios-mensfw17

24-acnestudios-mensfw17

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.