Now Reading:
De 8 viktigste herretrendene du trenger å vite om for vår og sommer 2018

De 8 viktigste herretrendene du trenger å vite om for vår og sommer 2018

Sånn; da begynner vi å nærme oss slutten på å pakke inn kjøttet med lag på lag av ullundertøy, strikkegensere og allværsjakker i håp om å overleve denne vinteren også. Men som vinternasjon er vi jo eksperter på dette området og vi klarer oss helt utmerket. Mange av oss har til og med klart kunststykket med å nyte både kulden og vinteren også, selv om Pål merker at nok er nok. Nå er det på tide å forberede det bleke vinterflesket på vår- og sommergarderoben, som for mange ironisk nok kommer like overraskende som alle utforkjøringene på Østlandet ved dekkskiftet i oktober.

Men ikke stress for mye. Pål guider deg enkelt og greit gjennom det du trenger å vite før sesongen starter, og mest sannsynlig er det lite behov for å skifte ut hele garderoben for å gjøre et representabelt inntrykk på befolkningen, uten at noen risikerer snøblindhet av de hvite leggene. Vi er som sagt godt herdet – så dette er ikke noe nytt. Kjøtt er kjøtt og folk er folk, men kjøtt uten krydder smaker lite, og vi må ha klær. Så hvorfor ikke gjøre det beste ut av det?!

 

Ruter

Hva er så spesielt med ruter tenker du kanskje? De har alltid vært her, kommer alltid til å bli her og jeg har hundre skjorter i skapet hengende som har ruter i ulike mønstre. De fungerer like godt på kontoret som på den faste restauranten i Gran Canaria (og de gjør mest sannsynlig det også…) Men de gamle ruteskjortene dine kan lett få deg til å se….hmmm, kjedelig ut, og ruter er alt annet enn kjedelig. Nå er det ruter i alle fasonger (ginham, Prince of Wales, windowpane etc.) så du kan boltre deg vilt i antrekk i gode kvaliteter, som gir deg en sofistikert look. Selv om noen har blitt litt over skaftet interessert i rutetrenden, og mikser alle typer ruter som om det ikke var noe annet å gjøre i livet, anbefaler vi å holde deg til ett plagg med ruter og dempe resten av antrekket. Da unngår du epilepsianfall og øyemigrene i selskapet ditt og du slipper å se ut som at det eneste du mangler er en rød plastikknese.

 

Bukser med sidestriper

Om du ikke eier én bukse med striper på siden i 2018, så er du kanskje ikke så interessert i hva som skjer rundt deg. Athleisure-trenden utvikler seg videre, og sidestripen som vi kjenner mest fra treningstøy, gjør seg nå gjeldende også på dressbukser, skinny-jeans, chinos….og selvsagt sportstøy.

Det er faktisk ikke den enkleste buksen å kle seg i, for du må matche den “riktig” for at du ikke skal se ut som du dealer dop i Tollbugata. Crop gjerne buksen ved anklene og ha et par cleane sneakers til, en slim-fit skjorte eller en pen strikket t-skjorte, så slipper du å bli stemplet som boms – om ikke det er looken du går for vel og merke.

 

Vertikale striper

Vi er bæreren av gode nyheter; en av de største trendene er vertikale striper, og de får alle til å se bra ut – uansett kroppsfasong. Du kan gå helt inn i trenden og mikse både jakker, bukser og skjorter i ulike typer vertikale prints, men det holder i massevis å f. Eks bare ta én bukse med godt synlige striper og mikse med en ensfarget skjorte, og kanskje en genser i en litt sterkere farge.

 

Tropiske skjorter

Apropos Gran Canaria, paraplydrinker, dårlig aftershave, gullkjeder som drukner i en hårete brystkasse, pornofilmer, Miami Vice og en veldig høy Body Mass Index, så skulle man tro man ble holdt for narr når selve parodien på “harry”, har blitt det absolutt mest trendy plagget for sommeren 2018. Hawaii-skjorten, og også bowlingskjorten, er det plagget som trender mest akkurat nå og som faktisk ser fresht ut igjen. Kombiner det gjerne med en synlig kant av en singlet under, stappet litt løst ned i en croppet bukse, med et belte og et par pene sneakers, så ser du ikke lenger ut som en parodi, men som om at du virkelig vet hva du gjør.

 

Pasteller

Med 80-tallet som et bakteppe for de fleste av trendene denne sesongen, kan man ikke unngå pastellfarger. Det er utrolig enkelt å freshe opp garderoben for sesongen, og du trenger ikke mer enn en skjorte i en varm rosafarge (ja; ROSA) mikset med de dressbuksene du allerede har og et par hvite sneakers eller kanskje noen brune skinnsandaler, for å være velkledd. Farger i mint, lavendel og lyseblått er veldig aktuelle, men det er igjen den litt mettede og varme rosafargen som går av med seieren for ironisk nok å markere den maskuline mannen anno 2018.

 

Ton i ton

Lite er så elegant som å matche hele antrekk i farger som bare flyter i hverandre og du har sikkert en god del i skapet allerede. Om du vil være på den trygge siden, er hele antrekk i nyanser av grått, blått og brunt safe og veldig classy. Men skal du på noen sommerfester av noe slag, kan du også kjøre dresser i pastellfarger, eller rett og slett helhvitt, som også står sterkt for sesongen. Match det gjerne med noen timer i sola først, så du ikke ser helt anemisk ut.

 

Ledige plagg

80-tallet slår tilbake…igjen, og det er godt mulig du har noe liggende bakerst i skapet, eller på loftet, som kan fungere nok en gang. Gjenbruk er velbruk og det er ikke alltid man trenger å kjøpe nytt for å være aktuell. Løse, nesten firkantede dress- og vårjakker, lyse “dad-jeans” som er avklippet i lengden, samt pastellfarger står for tur. Poenget blir ikke å gå bananas i noe som for hvermansen kan minne om et “bad taste party” fra ungdomstiden, men å ta noen elementer fra trenden og mikse inn i med plagg som får deg til å ta deg best ut i en look som føles NÅ. Bruk gjerne en litt mer teknisk sportsjakke over skjorten med slips, med en løsere dressbukse til, og du er “on point”.

 

Helhvitt

Igjen gjør 80-tallet seg gjeldene med antrekk som er gjennomgående hvite. Hvite bukser, hvite skjorter, hvite pologensere, hvite jakker…ja til og med detaljene som belter og sko er hvite, så om du er ustø med rødvinsglasset foreslår vi at du heller går for en av de andre trendene, eller for eksempel mikser inn en marineblå blazer og sorte sko, for også å ikke helt se ut som du kommer fra en eller annen religiøs sekt og har gjort deg klar for voksendåp eller skal giftes bort til vårherre. Mye hvitt kan blir litt mye, men om tennene dine ikke er for gule og du behersker å kle deg, er crispy white på sommeren veldig fresht, spesielt mot en gylden hudfarge.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.