Now Reading:
Et hotell uten plast, helt nytt og det kuleste i Tulum

Et hotell uten plast, helt nytt og det kuleste i Tulum

Nydelig plassert, der jungelen møter det turkise, blanke, Karibiske havet i Tulum i Mexico, har noen gode venner laget en perle (helt fra bunn av). Vi blir møtt med et skilt som sier «live inspired», og i det vi snur oss for å ta inn omgivelsene, ser vi baksiden av skiltet der det står; «leave inspired». Vennegjengen som har kreert Habitas Tulum, ønsker at vi skal leve livet til vårt ytterste, og vil gjøre det beste for at vi skal dra fra Habitas med mer i bagasjen enn da vi kom. Det inspirerer dem, og de vil inspirere oss. (bildekarusell øverst).

Dette er et godt utgangspunkt for vårt luksuriøse opphold i Tulum, som lenge har vært på listen over steder å besøke, da vi elsker luksus samt frittenkende og positive mennesker. Denne kombinasjonen gir seg ikke selv. Vi ble gjort oppmerksom på stedet da vi googlet «burning man + Tulum» for å feire nyttårsaften i området. På Forbes.com kunne man da lese at Nyttårsfeiringen på Habitas Tulum var på listen over de ti på topp stedene i verden å feire nyttår på, og senere samme år, dukket det en artikkel opp på Vogue sine sider, om stedet som det nyeste og kuleste hotellet i hele Tulum.

I hovedbygningen som har restaurant nede og yoga/meditasjonskalsser på taket.

Dette skal godt gjøres, da Tulum har vært en smeltedigel av kulturelle gjester i de siste årene og et svært trendy sted å feriere for trendy og kulturelle New Yorkere (ikke til forveksling med spring breakerne i  Cancun som bare er 1,5 timer unna med bil, men en livstids avstand når det gjelder kultur og klasse). Tulum har mange vakre (og dyre) boutique-hoteller, men også mange andre små, søte steder ved beachen. Man kan også bo i telt, men mange av stedene har begrenset adgang til elektrisitet, air condition og Wifi, da Tulum prøver så godt de kan å ta vare på miljøet.

Vi blir møtt av den vennligste staben, i deres bungalow ved inngangspartiet. Det lukter røkelse, og på vei mot vårt rom, er det flere jernbøtter langs stien i jungelen med røkelse og røyk som siver ut langs stien. Stemningen er som i 1001 natt,  og blir underbygget av flere hundre hånknyttede, marokkanske matter i fellesområdene, midt i sanden.

Vårt rom, er egentlig et telt, men teltet er egentlig et rom. Capiche? Dette er en «glamping-experience», der det såkalte teltet er bygget opp på påler og innredet som et «vanlig» hotellrom, bare med eksepsjonelt god smak med en miks av moderne interiør og boho-chic. På baksiden av rommet, kan man gå ut for å dusje under åpen himmel (med skjermede vegger), og det er også et lite toalett midt ute i det fri. Det føles veldig befriende og ironisk nok veldig, veldig  luksuriøst.

Utedusjene var vanvittig deilige, og i tillegg fyllt opp med økologiske badesåper og shampoer som luktet av honning.

Hotellet kom til liv etter flere år med eventer med dere eget community «Our Habitas», der de etterhvert kjente behovet for å lage et permanent hjem for alle deres følgere innen musikk og kultur. Musikk er nemlig selve kjernen i hotellets egenart og har egen playlist på Soundcloud der du kan få noe av følelsen av hvordan det er på Habitas.  Nå står også flere andre destinasjoner for tur for å lage unike Habitas-opplevelser, og neste som åpner i 2019 er i Bahamas. I et intervju med Vogue, svarte grunnleggeren Eduardo Castillo:

Vi blir inspirert av glede, tillit og dedikasjonen vi ser i andre når de er med oss. Vi tar sikte på å inspirere, underholde og styrke, slik at de som tilbringer tid på Habitas, er klare til å få positiv innflytelse i sitt eget samfunn. Å leve et målrettet liv inspirerer oss. Våre hjem / hoteller er fartøy for dette å finne sted i. Tulum tiltrekker naturligvis reisende, hvis luksus er en likeverdig opplevelse, snarere enn den tradisjonelle definisjonen av ordet.

Mange kjente DJér kommer og spiller på Habitas, men om du tror du får servert Kygo må du tro om igjen.

«Viben» på stedet er virkelig unik, maten er fantastisk, og musikken er superb. Helhetlig, som et luksuriøst bohemsk hotell i livstilssegmentet, fungerer dette svært bra og de tilbyr også unike spabehandlinger samt egne yoga- og meditasjonsklasserpå taket i solopp- (og ned) gang. Stedet er unikt, så om du ønsker å få en full opplevelse av Tulum, og hva Tulum representerer, samt unngå slitsomme bacheloretteparties på stranda, er Habitas et magisk sted og feriere. Vi har funnet vårt andre hjem og ønsker bare å dra tilbake, MEN…. vi prøvde å booke for julen 2018, samt påsken 2019 – men det er allerede fullbooket. Så om du får sjansen til å bo på Habitas, anbefaler vi å bare gripe den.

We left inspired..

 

 

 

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.