Now Reading:
Unyttige og nyttige trender for høsten – du velger selv

Unyttige og nyttige trender for høsten – du velger selv

Da er tiden inne for å legge til mer nyttig informasjon til noe så unyttig som høstens trender. Det sitter langt inne å skal lire av seg hva som er «rett og galt» (derfor sier vi sjelden hva som er galt), og vi fokuserer heller på hva som beveger seg i tiden akkurat nå slik at du er forberedt om det skulle dukke opp en situasjon på din vei der du føler deg usikker eller bare; «ka farsken e det han har på sæ?!» Tidene løper løpsk parallelt med trendene og mens verden koker i allskens problemer, er det kanskje på tide med et pusterom? Vel – dette blir ikke pusterommet som vi helst ønsker å bidra med, men du skal vite at vi er på ditt lag uansett og forstår om trender og moter er liker uinteressant som Linnie Meisters nye cover av Barbie Girl – men vi bidrar allikevel med kleskodene du kan boltre deg med i høst, om du skulle føle at all annen kommunikasjon har sviktet. Vi vil bare gjøre dette lett for deg, så vi skalerer dette ned til 8 hovedtrender, og om du ønsker å gi faen, gir vi deg lett en high five og lar deg passere «åkke såm».

Fra venstre: D’Squared, Givenchy og John Lawrence Sullivan.

WESTERN-FILMER

La oss starte med den enkleste og mest mandige av alle trendene, nemlig cowboyen. Du trenger ikke ri noen okse til jobb, eller hest for den saks skyld, men du må gjerne kle deg opp som om du akkurat har vunnet hele rodeoen. Detaljer i western-stil som en cowboy-skjorte og rå denim er hot, og knepp gjerne opp skjorten og vis fram litt av den hårete bringa, så kan du gå inn i høsten å hedre historiens filmhelter som John Wayne og Clint Eastwood og få damene til å henge etter deg som tiden til NSB. (Bare dropp hatten – bootsa kan du beholde).

Fra venstre: Marni, Alexander McQueen og Prada

RUTEBONANZA

Western og ruter går like godt sammen som gin og tonic, men her kan du utvide horisonten noe. En god del faktisk! Det er ruter på det meste denne sesongen, nesten som man bare går og venter på et epilepsi-anfall. Lag på lag med ruter, til og med på sko og sokker, er fullt lov, men vi vil anbefale å holde rute-bonanzaen til ett statement-plagg i form av en frekk frakk (cheesy ordspill er vanskelig å unngå), et par bukser eller en strikket genser.

Fra venstre: Dolce & Gabbana, Burberry og Loewe

90-TALLET…IGJEN

Igjen?!?!?! Nå har 90-tallet hengt over oss som en autoimmun sykdom og vi er ganske lei. La kidsa slite ut restene av denne trenden, som (enda) omfavner altfor store sneakers, grilldresser og bøttehatter, gjerne blandet med noe som egentlig ikke passer sammen, nettopp fordi det skal bli riktig. Er du en av dem som bare blir forvirret av dette, «Hold on be strong» – som en av våre store filosofer engang sa, og dropp dette. Dette er en trend som ikke vil bli langvarig, og om du vil investere i noe du kan eie år etter år, er ikke dette trenden å klamre deg til.

Fra ventre: Paul Smith, Y-Project og Prada.

SKINN(HELLIG)

Skinn er en klassiker, og det skal godt gjøres om du ikke har noe i skapet fra før som du kan komponere noe kult av. Skinn er tilbake for fullt og gjerne i både bukser og jakker….samtidig. Alle Matrix-nerds kan dermed glede seg max, da de lange frakkene, ja – i skinn, er tilbake.

Fra venstre: Belstaff, Loewe og Alexander McQueen.

SHEARLING

Dette er som å stå å vente på en bombe akkurat der du står, uten å orke å flytte deg. BOM – der kom den; shearling-jakka er tilbake…igjen…som året før, og året før der, og året før der…og slik fortsetter vi varm og god nedover i motehistorien. Har du enda ikke skaffet den, bare gjør det og så kan du heller si neste år, mens du slår deg på kassa; «se der ja, jeg er jo litt forut for min tid».

Fra venstre: Louis Vuitton, Alexander McQueen og MSGM.

HIKING

Sportstrendene tar heller ikke slutt. I fjor var det fjellklatring – i år er det «hiking». Dette kombineres lett med hverdagsplaggene dine, med for eksempel komfortable, høye hiking-boots, rå denim og en rutete flanell. Slenge gjerne på noen flere lag med for eksempel en åpen hoodie og en windbreaker, og du har klatret til tops uten å trenge nærme deg Besseggen.

Fra venstre: Lanvin, Boss og Dior Homme.

VINDJAKKE

…og da snakker vi ikke om den «gode, gamle Bergans-jakken». Teknisk tøy er i vinden (tok du den?) og det er maaaange ulike varianter av den. Det kan være alt fra boblejakker, til ulike varianter av svært tekniske materialer. Hold det sporty og interessant, og vi vil anbefale å ta en ekstra titt på det nye, Norske merket Serac, med tidligere designer for Helly Hansen i spissen, som utmerker seg på svært høy teknisk standard og god, tidløs design.

Fra venstre: Boss, Fendi og Bottega Veneta

BRUNTONER

Dette er en farge som vi vil se mye til framover, også til neste sommer. Vi ser det til og med mye i interiør også nå, og trender henger jo sammen av en grunn. Dette er vel en av de mest klassiske høstfargene, men er også svært sofistikert i sin enkelhet og kan brukes til alt. En brun polo, et par beige, vide bukser og en skinnjakke og du er good-to-go i all sin enkelhet. Her ser vi også at den kamelfargede frakken enda ikke er ute av gamet, og en klassiker man like gjerne kan investere i nå, om du ikke allerede har gjort det.

 

 

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.