Now Reading:
«Jeg har aldri følt meg pen» sier superstjernen fra Game of Thrones – vi tok en prat

«Jeg har aldri følt meg pen» sier superstjernen fra Game of Thrones – vi tok en prat

Pål Magazine ble invitert til Bordeaux for å møte den danske stjerneskuespilleren Nikolaj Coster-Waldau, som for mange er mest kjent fra Game of Thrones. Vi klarte ikke å lirke ut noen store avsløringer fra serien som nå ventes på HBO – men fikk en sjokkerende avsløring fra en av verdens kjekkeste menn, som sier at han aldri har følt seg pen.

Det er varmt og vi har kjørt lenge rundt i vindistriktet St. Emilion, rett utenfor Bordeaux, på vinsmaking i anledning L’Oréals Men Expert nye serie med anti-aging-produkter, som just nettopp inneholder rødvinsekstrakt. Det er altså det perfekte stedet for denne lanseringen  og også perfekt for å bli bedre kjent med Mens Experts nye frontfigur; Nikolaj Coster-Waldau. En mer jordnær superstjerne skal man kanskje lete lenge etter, men så er han også dansk og orker ikke mye styr – heller ikke i hudpleierutinen.

 

Som Jaime Lannister på Game of Thrones må du være i form. Hvordan holder du deg i form? 

Jeg har en solid treningsrutine og går til et treningsstudio. Normalt går jeg også mye og kjører terrengsykler, men for øyeblikket er knærne mine skadet. Jeg liker å være veldig aktiv.

Kjemper du også mye utenfor skjermen?

Nei, jeg kjemper bare på jobb. Jeg prøvde en gang sportsfekting – men det var ikke veldig vellykket. Det er så mye lettere å faktisk vite hva motstanderen din vil gjøre neste gang. I filmen er koreografien godt repetert, det er som en dans. Selvfølgelig er dette ikke så lett i sportsfekting, men jeg kan late som jeg er god i det!

Har du en favoritt trening?

Nei. Jeg prøver alltid å gjøre noe jeg liker. For eksempel liker jeg ikke å trene alene, men aller helst med venner. Sammen blir vi som barn: hvem kan håndtere mest, hvem som kan hoppe høyest, hvem som kan sykle den raskest etc … Da blir treningen gøy jeg blir mye mer motivert.

Du er nå frontfigur for L’Oréal Men Expert – hva er din daglige grooming-rutine?

Det ville være å ta hardt i å si at jeg har en grooming rutine, men jeg renser ansiktet mitt hver morgen og bruker en ansiktskrem.

Og om kvelden?

Der har jeg enda en jobb å gjøre – noe jeg blir påminnet av min kone.

Er aldring et emne for deg?

Ikke hver dag. Men det er disse øyeblikkene, for eksempel når du ser på barna dine og plutselig innser: Wow, du har vokst. Min eldste blir 18 i år og hun har en kjæreste nå. Da innser du at du har blitt eldre, men jeg er ikke bekymret for aldring. Det ville vært å sløse med tiden – vi blir alle eldre for hvert sekund.

Har det at du har vokst opp med to søstre hatt noen påvirkning på grooming-rutinen?

Nei, jeg begynte ikke å bruke ansiktskrem før jeg var voksen. Men jeg husker da jeg var tre eller fire, da tok søstrene meg opp og lagde krøller i håret mitt og styrte verre. Jeg likte oppmerksomheten, men da de endelig holdt et speil foran meg, var jeg helt sjokkert av det jeg så! Jeg er fortsatt traumatisert av sminken.

Er utseende viktig for deg?

Jeg synes man bruker for mye tid og energi på ytre ting og jeg prioriterer heller tiden min på relasjoner mennesker imellom og min familie – det er mye viktigere og det er mye viktigere å være interessert i andres liv enn på sitt eget utseende.

Tar du vare på kostholdet ditt?

Jeg følger ikke en bestemt diett, men jeg kan ikke bare spise det jeg føler for. Det er en av de tingene som blir verre med alderen … og jeg elsker sjokolade! Men den smyger seg fra munnen min til mageregionen, og der sitter den som støpt. Det er veldig rart. Og selv med all treningen jeg gjør, sitter den fortsatt der.  Så jeg prøver ikke å spise for mye sukker, selv om jeg elsker det.

Hva savner du når du er på farten?

Absolutt min familie. Men det er også denne følelsen jeg får når jeg kommer tilbake til Danmark. Landskapet, måten kysten og bølgene slår inn på land – jeg savner det når jeg reiser mye.

Hva var ditt favorittsted for Game of Thrones?

Vi har vært på så mange flotte steder gjennom disse årene, men Nord-Irland har vært spesielt attraktivt for meg. Det er vakkert og jeg anbefaler det virkelig.

Hva gjorde mest inntrykk på deg under innspillingen  av sesong 8?

Hva som imponerte meg mest var tiden. Vi brukte mer tid på bare  seks episoder enn i begge sesongene før. Vi hadde 53 natteshoots på rad og Belfast bygde et stort sett som sannsynligvis vil åpne for publikum neste år.

Hva vil du savne mest?

Det må være  folket. Vi brukte ni år sammen. Som skuespiller må du lære å gå inn i intense forhold raskt. Når du er ung, tenker du: Disse er vennene mine for livet nå. Og så kommer den siste dagen med skyting, og det er det. Noen ganger møter du dem igjen ti år senere uten at dere har vært venner i mellomtiden. Det er noe du må være vant til.

Vil du savne Jaime Lennister?

Han er ikke ekte – selv om mange føler det annerledes. Det var en stor rolle, og jeg vil savne scener med Lena (Cersei Lennister) eller Gwendolyn (Brien fra Tarth). Men jeg kommer ikke til å løpe rundt og mumle setninger fra Jaime Lannister.

Et siste spørsmål; hvordan føles det å være så pen?

Jeg har aldri følt meg pen, det har liksom aldri vært et tema. Men det er jo hyggelig at noen synes.

Nikolaj Coster-Waldau med vår creative director Storm Pedersen, som for anledningen kledde seg opp i det danske merket Sand Copenhagen.

 

Og slik tok vi farvel med en av verdens kjekkeste menn, litt sjokkert over at han aldri har kjent seg pen, men også glad for at Men Expert har fått en frontfigur som genuint har større verdier utad enn bare å spille på utseende.

 

Den nye anti-aging serien er å finne i utvalgte butikker i hele landet.

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.