Now Reading:
Hva vil du fylle kofferten din med?

Hva vil du fylle kofferten din med?

Det har vært litt stille fra oss på motefronten… Det skjer mye i moteverdenen, men er det som skjer såpass viktig at det fortjener spalteplass foran det som egentlig betyr noe; å få en sunn og fin verden med folk som bryr seg om hverandre mer enn hva de har på seg?!

 

Det er selvsagt rom for alle, og alt har sine små verdifulle øyeblikk, men når man snakker om mote, snakker man jo bare i munnen på hverandre for tiden. Herregud så utrolig mange merker det eksisterer, så utrolig mange artikler det produseres verden over om hvordan dressen skal sitte (om igjen og om igjen) og så utrolig mange versjoner det finnes av den frakken man snakket om for 10 år siden, som var den eneste du trengte å ha i skapet…(hvordan gikk det med den?!).

 

Hvor er det vi tenker vi er på vei, om vi förer denne verden med enda mer krav til hvordan folk skal se ut til enhver tid?

Jeg HATER julenisseslips til jul

Jeg som skriver, Storm Storm, har observert over lang tid, og hele min karriere som stylist, hvordan man blir behandlet med ulike typer klær i ulike typer settinger, og det fascinerer meg hvordan man tilegner folk ulike kvaliteter og hvor idotisk lett det er å dømme andre basert på antrekk. Jeg er en bygdegutt som har vært stylist i en av verdens største motemekkaer; New York. Jeg har menget meg med «fiffen», verden over og har venner som ikke engang vet hvem Karl Lagerfeld var. Kontrastenes verden er jeg vant til. Jeg føler jeg har alle nyanser på mote og funksjon, men det som jeg føler vi mangler, er å se mennesket helt naken.

 

Jeg har et eksempel. Jeg HATER julenisseslips til jul, jeg HATER «ugly christmas sweaters» og jeg takler heller dårlig å se folk på julebord komme med sokker med Heineken-logo. Ja, det er «harry» og dårlig stil…men hva så?!?! Hva betyr det i grunn? Hver eneste gang, har jeg endt opp med å ha det utrolig gøy med de samme menneskene, og har måttet spise mitt eget designerslips i skam over å ha vært dømmende, nettopp fordi det ikke har så stor betydning (så lenge det selvsagt har blitt tatt hensyn til miljøet i produksjonen… det er et annet tema).

Det er litt vanskelig å la mote få et hovedfokus i 2019

Det er litt vanskelig å la mote få et hovedfokus i 2019, der vi så åpenbart ikke trenger mer i skapet, i alle fall ikke på en stund. Vi i Pål elsker og kan mote, men vi elsker mennesker mer. Vi ønsker å fokusere på livskvalitet i form av reiser og nytelse mennesker seg i mellom. Det er så mye enklere å gi seg hen i drømmen om å dele deilige middager med gode venner og familie, på en sjarmerende, liten strand i Hellas, enn å fokusere på «de 5 beste dressene du bare MÅ ha» for sesongen. Hvordan kan egentlig en dress være best, når det finnes 100 000 -vis av dresser allerede, for ikke å snakke om hvem som har anledning til å prøve alle?!

 

Vi er nok bare litt mettet på motefronten, men vi må jo selvsagt ha noe å kle oss i. Vi går i skapet og finner noe «brukandes» som allerede ligger der, og fortsetter litt til…. i håper om at venner tar seg tid til å bli med på neste reise, uansett hva de pakker med seg i kofferten. Jeg spanderer middagen og lover minnene blir snakket mer om, enn hva du hadde på deg..

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.