Now Reading:
Hvordan velger du reise?

Hvordan velger du reise?

Det er ingenting som å sette seg på et fly og vite at du har 14 dager fram i tid der du bekymringsløst ikke trenger å tenke på jobb, regninger, møter som skal rekkes, deadlines, mat som skal lages, hauger av klær som skal vaskes etcetera etcetera. Det er få ting som slår dette, men vil resten av ferien stå til forventningene?

Når du endelig har kommet fram til destinasjonen, forhåpentligvis med god service på flyet, er det mange faktorer som vil avgjøre om oppholdet blir en suksess. Er det teppegulv når du åpner døren til soverommet? Er den utsikten du så på bildene i et helt annet bygg? Hvordan er utvalget til frokosten? Kan kokkene noe så ”enkelt” som å koke et egg? Dette har vi i Pål mye erfaring med, på godt og vondt, og har lært oss til hva vi må ta hensyn til når vi bestiller billett.

Her er 5 tips:

  • Foto lyver som regel. ”Alle” hotellrom vil se verre ut i virkeligheten. Om du ser et rom på nettet som ser levbart ut, kan du mentalt trekke fra 30 prosent av resultatet du ser. Det er mest sannsynlig ikke like levbart når du kommer fram. Se etter detaljene i rommet, som kantene på nattbordet, gulvet og veggene.De kan avsløre mye.
  • Det er sjelden vi booker en reise ”fra bunnen av”. Det blir mye charter, da det er billigere og har blitt veldig bra. Vi booker helst utenom fellesferier, for å unngå for fulle fly og hoteller. Det krever heller ikke så mye planlegging, men med slik «masseproduksjon» av turisme, blir kvaliteten på hotellet enda viktigere, så du ikke føler du bor på en kjøttfabrikk og at ikke hotellet er utslitt.. De beste hotellrommene på de beste hotellene for denne sommeren ble allerede fullbooket for et par måneder siden.
  • Der det står treningsrom, betyr det ikke at det er et helsestudio, slik du kanskje er vant til. Det kan hende det er et rom med en yogamatte, to enkle vekter og en løpemaskin. Er du interressert i å virkelig trene på reisen din så dobbelsjekk hotellene du vurderer og sammenlign bilder av treningsfasilitetene med andre sider på nett. De avslører også mye annet vedrørende hotellet.
  • Vi velger aldri rom som er gule, orange eller røde (det er unntak på 5-stjerners hoteller). Vi har problemer med mahogny, teppegulv og gardiner med store mønster. Om et nettsted presenterer hotellet sitt med dette, vet vi at det mest sannsynlig er et gammledags hotell, og både mat, opplevelsen ved basseng, servicen ved frokosten, wifi etc. kan lugge litt.
  • For å gjøre reisen billigst mulig, med max utbytte av luksus, velger vi som regel hoteller for voksne. Allerede der senker skuldrene seg litt mer, og jeg vet det er tilrettelagt enda bedre for våre behov.

Foto: Ving

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.