Now Reading:
Hotel Q i Berlin – en selsom opplevelse

Hotel Q i Berlin – en selsom opplevelse

Brad Pitt, Angelina Jolie, Drew Barrymore og Jennifer Lopez skal angivelig ha bodd på dette hotellet, som ligger i et litt penere strøk av Berlin; Kurfürstendamm (som ikke er det enkleste å uttale). De lokale sier bare Kudamm, og vi støtter oss på den.

Vi har bodd på noen hoteller tidligere her i Berlin, og med delte erfaringer. Denne gangen ble også ganske delt og forvirret. Opplevelsen av å komme inn på stedet man skal bo,  er svært viktig fra vi ankommer til vi har sømfart rommet vi har fått tildelt, i full spenning om hva vi vil finne. Blir vi overrasket over noe vi ikke har erfart tidligere? Blir dette en nedtur i forhold til hva vi har forventet fra vi så bildene på nettet da vi bestilte? Og ikke minst; blir vi ivaretatt slik vi forventer å bli tatt imot av gode verter?

2-27

 

Førsteinntrykk

Da vi ankom lobbyen, virket det trangt og det var svært fuktig i lokalet. De skal visstnok ha et lite spa på hotellet, noe som er svært tydelig i resepsjonen da det føles som om det er resepsjonen til et bassengområde. Med følelsen av fukt i lokalet går tankene med en gang mot mugg i vegger og lite helsevennlige rom. Resepsjonistene er derimot svært hyggelige og vi får også sen utsjekk uten noe problem.

Gangene har vegg til vegg-tepper, til og med i heisen, noe som ikke er helt uvanlig, men når flossen i teppet er tre ganger så høy som normalt, blir dette tråkket ned og det ser skittent ut med en eneste gang.

Rommet vi får er pent. Det er rent, stilfullt og enkelt å få det til å se pent ut på bilder (da tenker vi på hotellets egne bilder på internet). Vi blir glade for badekaret som er rett ved siden av sengen, og vi tenker at man kan jeg ligge her etter en lang jobbdag og se på film på kvelden (eller på morgenen for den saks skyld).

Minibaren har det mest essentielle som vann, juice, øl og vin (Hvorfor har hoteller i Norge sluttet med dette?!) Det er te og vannkoker, men kaffe har de ikke?! Vi blir nødt å bestille kaffe på morgenen, og bestiller en kaffe på kanne på morgenen, noe de ikke var helt vant med, men allikevel behjelpelig med å skaffe (noe de velger å servere i standard kaffekopper som igjen gjenspeiler deres mangel på finesse).

Når rommet er såpass stilfullt og rent i linjene, skal det lite til for å dra inntrykket ned. Utgangspunktet er bra, men slitte dørkarmer, skitt i silikonet i hjørnene av veggene og dårlig håndverk her og der gjør at rommet ikke føles så eksklusivt som det burde har vært. Løsning med dusj og badekar plassert midt i rommet er kult, men det krever at man enten reiser alene eller som par (om man ikke er rause med vennene sine og ikke trenger å skåne dem for bleke vinterkropper). Det ligger en liten prøvepakke på en parfyme fra Bottega Veneta på hodeputen ved ankomst, som er en hyggelig gest.

 

En prøve på en parfyme fra Bottega Veneta lå og ventet på hodeputen min.

En prøve på en parfyme fra Bottega Veneta lå og ventet på hodeputen.

Etter to dager

Vi er er på jobb her, og hotellrommet er et veldig viktig sted for å hente seg inn etter lange dager. Vi har ikke behov for å utforske byen så mye som vi trenger å ha et rom for å komme oss til hektene og samtidig kunne jobbe. Vi har absolutt kunnet gjøre dette. Vi har benyttet oss av  badekaret, som var helt supert. Internettet har fungert optimalt hele tiden og bortsett fra en brannøvelse på morgenen etter at vi kom, har erfaringen vært grei.

2-29

Frokosten var ikke inkludert i prisen, men allikevel ikke dyr. Den har åpen til 11, noe som er et pluss, og er en helt grei frokost med det man kan forvente av en frokost. Brød, pålegg, yoghurter blandet med chia-frø, laktosefri melk, god kaffe, stekt egg, eggerøre slik du vil ha den, juicer og annet snacks som kyllingwraps og en slags quiche (som ikke var noe god).

Kjøkkenet stenger klokken 22.00, og roomservice etter denne tiden var ikke mulig. Resepsjonisten ba oss gå på rommet og bestille noe fra Foodora, noe vi prøvde, men alt var stengt.(Kunne de ikke bare gjort det ekstra bryderiet for oss?) En annen resepsjonist hjalp oss til å få en burger på rommet fra et annet sted, og var noe klissete greier, men hun gjorde allikevel sitt beste.

Dag to bestilte vi en papayasalat til rommet, men fikk en kålsalat i eddik uten papaya. Ja, ja – vi orket ikke vente lenger på en ekstrabestilling og spiste denne, noe skuffet.

Alt i alt er hele hotellopplevelsen noe delt. Vi kan godt bo her igjen om vi må, men vil nok gjøre en ekstra effort neste gang for å finne et sted som gir noe mer enn å føle man bor på et fuktig «spa-hotell» (ingen morgenkåper eller tøfler på rommet som samsvarer med dette) Tyskland-style. At Angelina Jolie og resten av gjengen har bodd her, kan godt være, men det er ingen som vet om de sjekket ut øyeblikkelig eller bet tenna sammen. Når du er så stor stjerne, er nok servicen også tilsvarende mye større – noe vi optimalt sett skulle ønske man selv ble behandlet som, og forventer av et hotell i denne klassen.

2-28

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.