Now Reading:
Gentlemans Club i Milano

Gentlemans Club i Milano

Vi var litt sene med  å bestille hotell til fashion week i Milano, og tenkte at alle de bra hotellene var ikke bare booket, men dobbel- og trippelbooket..helt til vi kom over en liten maskulin oase av et hotell – the Yard. Dette er et relativt nytt boutique-hotell, og ble startet ganske tilfeldig, da eieren av hotellet egentlig lette etter et sted å bo med hans familie. Han kom over denne eiendommen, sentralt i Navigli-området, og hotell-eventyret var igang. Hotelleierens mange reiser rundt i verden har gjort han til en kompetent nyter av livet og vet helt tydelig av erfaring hva et godt hotell bør inneholde.

Sjelden har vi blitt møtt av mer hjelpsomme arbeidere, enn på dette hotellet. De var ikke bare villige til å gjøre en ekstra innsats for å gjøre tilværelsen enklere for oss, men de virket som de virkelig ville det, uten falskhet eller noen nykker. Vi fikk et glass champagne ved ankomst, og de respektive bar opp bagasjen til rommet og sørget for at rommet så strøkent ut. Etter lang reise, mye jobb og lite mat, var blodsukkeret ikke helt på topp. De sørget for ulike typer italiensk snacks på hotellets regning. Slike småting er alltid et pluss.

Rommene er romslige, noe som er relativt sjelden vare, rent, og med en stor balkong som føltes som en egen lilten bakgård. Alle rom har ulike tema, og gjør dermed også hotellet enda mer personlig, om ikke det er personlig nok at alle ansatte  hilser på deg og snakker med deg som om du var en del av familien. Og «den italienske familien» er veldig synlig i hele hotellopplevelsen, der blant annet måten å dekke bord på, der gjestene plasseres sammen på «små langbord» ved frokosten, eller mer privat om en ønsker, ved bardisken eller ute i forgården, med eierens familiehund gående omkring.

Hele miljøet til hotellet er relativt mørkt og maskulint og bærer preg av mye historikk basert på en gentlemans livsstil, men eksluderer absolutt ikke kvinnene. Vi fikk følelsen av å være en  del av en privat gentlemans club, og det var nesten som vi savnet lukten av sigar i hotellets lobby. Interiøret er utrolig smakfullt gjort, og selv om det er stappet av elementer fra en svunnen tid, føltes det ikke for mye. Det er alltid nye synsinntrykk, og de har klart balansen med å få gamle, slitte møbler og dekorelementer til å føles nytt og luksuriøst. Kudos.

Vi fant virkelig et lite stykke luksus i Milano, men det eneste minuset er maten på hotellet. Frokosten føles veldig personlig og det er bra, der man får en kurv med litt frokostblanding, noen croissanter, noe toasted hvitt brød, italiensk salami, litt ost, syltetøy, yoghurt og bittelitt frukt og bær. MEN om man skal jeg være litt vrang her, så er det litt irriterende at en ikke får velge maten selv og at det ikke er noe sunne alternativer. Det er faktisk et stort minus, selv om det var veldig hyggelig å nyte en slik kurv ute i solen i forgården.

Hotellet har heller ikke noe mat i room-servicen, noe som er litt irriterende når man ligger sulten og sliten på hotellrommet og må ut for å skaffe med i nærområdet. Det hadde vært deilig å få bestilt mat på rommet, uten å måtte springe rundt i gatene for å prøve å oppsøke et eller annet tilfeldig for å ta innpå. Hotellet prøver å yte sitt max på service og gi følelsen av luksus, men her svikter de. Grunnen til dette, er at de ikke har et kjøkken…enda. Det er mulig de vil få overta nabobygningen, og da er det planlagt restaurant. Om dette går i orden, er dette en takknemmelig oppgradering av et allerede utsøkt lite stykke av Milano.

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.