Now Reading:
New Yorks hippeste hotell

New Yorks hippeste hotell

Det er ikke alltid lett med hoteller i New York. Det burde vært det, men det er det ikke, og som kjent så lyver bilder på «alle» hotellsider rundt omkring. Det gjør det ganske vanskelig å velge hoteller, særlig for en som aldri har vært i NY før. Av våre erfaringer, sitter vi igjen med at hoteller i New York er dyre, har slitte, små rom, vegg-til-vegg-tepper, lite av god service og med en viss fare for veggedyr (som vi heldigvis, bank i bordet, IKKE har fått erfare). Etter vår etterhvert så bortskjemte ilandsstandard, er ikke heller det visuelle det mest innbydende.

MEN, helt tilfeldig (ikke helt tilfeldig, for vi er selværklærte jævler å å finne gode deals på bra hoteller i forhold til budsjett), kom vi over et splitter nytt hotell, i byens mest pulserende områder; Williamsburg. (splitter nytt kan vel diskuteres…..de hadde hatt åpent 3 måneder, da vi var der) Det heter the William Vale, og er den beste hotellopplevelsen vi har hatt på lenge, og det med resten av verden tatt i betrakning.

Vi kom med svært lave forventinger, fordi:

a) det er New York

b) bilder lyver som sagt

c) Det er New York og bilder lyver

Men vi ble altså svært positivt overrasket, så overrasket at vi tilbrakte mer tid på hotellet enn planlagt. For når vi i Pål først har fått et bra hotell, så vil vi nyte det til det fulle; for jo; man tilbringer tid på hotellrommet også, selv i New York, og da bør alt er så komfortabelt og deilig som mulig.

Hotellet i seg selv er stort, rent, ryddig og pent. Folkene i resepsjonen var svært behjelpelige med absolutt alt vi spurte om, og kom til og med med Evian vann til oss mens vi trente på treningsstudioet der.

Rommet vi fikk var stort (sjelden i New York), det hadde ikke teppegulv (sjeldnere i New York) og det hadde balkong, med utsikt over Brooklyn bridge og Manhattan Skyline (det skjer bare ikke i New York). Balkong?! Vi var allerede «in heaven» i verdens deiligste by.

Vi hadde kaffemaskin, 24/7 roomservice (som vi benyttet oss max av), moderne interiør, en deilig seng med putevalg og det mest behagelige sengetøyet fra Fretté, ferske, avskårne orkideer, regndusj på badet og produkter fra L’Occitane. Det var oppkobling for lading av iphone og vi kkoblet oss lett på anlegget i rommet ved å laste ned en app. Alt var lagt til rette for nytelse, slik det SKAL være på et 5-stjernes hotell. Til og med da vi bestilte champagne midt på natten (ikke spør hvorfor), kom de serverende denne (disse) med et pent knyttet damaskhåndkle rundt flasken og en vase med en blomst ved siden av. Imponerende detaljer.

 

Frokostrestauranten benyttet vi oss ikke av, men fikk heller servert frokost i sengen i stedet hver eneste dag, og vi fikk altså den BESTE Eggs Benedict vi noengang har smakt og noen sitronpannekaker som var fra en annen verden.

 

Den beste Eggs Benedict jeg har smakt.

Den beste Eggs Benedict vi har smakt.

 

Kjøkkenet på hotellet, er ledet av den prisvinnende kokken Andrew Carmellini, så da burde kanskje ikke opplevelsen av våre Eggs Benedict komme som noe sjokk. Det var vel frokosten på morgenen som gjorde at vi heller ikke klarte å forlate hotellet på kvelden, da de har en takterrasse med bar og kjøkken med utsikt over Brooklyn og Manhattan i 360 grader. Med god service, helt magisk mat, gode drinker, godt selvskap og en utsikt som ikke kan sammenlignes med mye annet i New York, var det heller ingen vits å løsrive seg. Opplevelsen var ny og der og da; uslåelig.

På sommeren er det i 4. etasje også et stort uteområde med basseng og barer og vi tipper dette blir en av New York hotteste utelivsopplevelser, og også hoteller ved neste sesong, tatt i betraktning plasseringen, utsikten, sevicen, maten og selvsagt drinkene. Vi kom til å prate med en jente fra Japanske Vogue, da vi var der. Hun var der også for å lage en reportasje om hotellet, og om the William Vale blir «Vogue-approved» – så er ikke veien lang fra å være så heldig å komme over en god pris på nettet for denne opplevelsen, til å møte et fullbooket hotell neste gang man vil reise til New York. Vi gruer oss til det, for dette er nå det eneste hotellet vi ønsker å bo på i New York i fremtiden.

 

Fasaden.

Fasaden.

 

Min utsikt over Manhattan fra balkongen.

Vår utsikt over Manhattan fra balkongen.

 

Pen utførelse av detaljene ved heisen.

Pen utførelse av detaljene ved heisen.

 

Ganske godt utstyrt treningsstudio.

Ganske godt utstyrt treningsstudio.

 

Treningsstudioet.

Treningsstudioet.

 

Sitronpannekaker i senga.

Sitronpannekaker i senga.

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.