Now Reading:
Hvordan velger du riktig frakk?

Hvordan velger du riktig frakk?

Har du ikke en frakk eller en trench coat, så skaff deg en nå (frakken på bildet over, er fra Massimo Dutti). Det er en smart investering for sesongen og den letteste måten å oppdatere et helt antrekk på – du kan slenge den over absolutt alt uten å tenke på noe annet enn at DEN frakken kommer til å redde deg bort fra «fashion failure». Bestefaren din brukte den sikkert, men det gjør også en bråte av unge innovatører, som kanskje er en av hovedgrunnene til at frakken har blitt kul igjen. Den passer like godt til streetwear som til dress – men absolutt også til alt i mellom, og akkurat nå er det særlig ruter som teller.

Men det er ikke den smale «skreddersydde» formen vi snakker om nå. De nye reglene for en bra frakk er at den skal vært litt mer oversized og noe lengre (gjerne også i ermene, om du er tåler en ekstra edge), men ikke så stor at det ser ut som du har arvet den fra Marve Fleksnes, men absolutt heller ikke så smal at det ser ut som du holder på å miste pusten de neste 5 sekundene. Det handler om en lettvint komfort som ser uanstrengt ut, men som samtidig gjør at du ser velkledd ut. Den tar deg med i den nye bevegelsen innenfor herremote som gradvis har jobbet seg borta fra den mer dapper looken vi har vært vant til og mot en løsere og drapert siluett. En frakk er den perfekte mellomting, som er elegant nok til dress og edgy nok til å henge med i tiden.

Noen tips:

  1. La skuldrene være litt løse. En frakk burde kunne passe fint over en dressjakke.
  2. «Kroppsnært er fjernt»!  Du vil at kroppen skal kunne bevege seg i frakken og ikke føle seg innesperret – selv i dobbelspente versjoner.
  3. Hold ermene skreddersydde, slik at det signaliserer at den litt for store frakken er med hensikt (om igjen du ikke er ute etter de ekstremt lange armene som har begynt å herje i gatemoten)
  4. Lengden på frakken skal treffe akkurat på kneet
  5. Punkt 4 kan du bare se bort fra som en fast regel, om du ikke er av dress-typen. I den senere tid har også fotside frakker blitt kult i gatemoten, så det er nok noe vi kommer til å se mer av etter hvert)
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.