Now Reading:
Hvordan skal jeansen sitte akkurat nå?

Hvordan skal jeansen sitte akkurat nå?

Det er så lett å si at “alt går”, og like lett å bli upopulær når man sier at ting ikke er lov. Men Gud så lett det er å ta avgjørelser når man blir fortalt hvordan ting SKAL være (selv om de mest idealistiske av stammen kanskje dirrer av sinne når de bare vil “være seg selv” og ta egne avgjørelser. Men du kan være deg selv og stadig like fullt forholde deg til de enkle, men dog så forvirrende, kodene i moteverdenen. Men med moteverdenen mener vi ikke påfuglene som sprer fjærene sine bare de ser sitt snitt for oppmerksomhet, men miljøene og personlighetstypene i alle de ulike bransjene som alle forholder seg til sine sosiale grupperinger.

Et enkelt fellestrekk mellom alle oss alle, er jeansen. Jeansen har fulgt oss i over hundre år, og har logisk nok skiftet fasonger nok til å irritere vettet av den mest oppdaterte av oss. For hvordan skal vårt mest populære plagg egentlig sitte akkurat nå? Slapp av – PÅL “got your legs”…

Vi har delt inn i fire hovedmodeller, som ikke vil går ut av trend med det første. Les videre og finn den rette for deg og for hvem du føler du er:

 

Foto: Levi’s

Den tradisjonelle

Om du ikke er den som spjåker deg opp for mye og kan sammenligne deg med tidsløse karer som Gary Cooper, så hvorfor ikke teste ut noen raw jeans fra deres era?. En klassisk straight fit, som er noe slimmet, kan funke svært bra. Den burde være passe romslig rund hofter og lår, men strammere ved leggene. Vidden på knærne burde være cirka samme som på anklene. Om om du vil være helt på tema, kan du brette opp buksen litt, og vise fram “the delvage lines”. Slik blir du oppdatert, men allikevel klassisk.

 

Foto: Levi’s

Den profesjonelle

Om du bare vil ha et par gode jeans, som du vil være sikker på passer til ditt (ikke altfor stricte) kontor, så gå for en moderne standard som funker for de fleste kroppstyper og situasjoner;; the slim fit. Skreddersydd, men ikke for stram, er cluet. Jeansene burde sitte over rompa og lår, men såvidt skimte knærne og leggene, uten å kvele dem. (om du kan se musklene flekse seg – da har du gått for langt).

 

Foto: Levi’s

Rockestjerna

Om det var Mick Jagger, Iggy Pop eller Axl Rose…skinny jeans har alltid vært rebellen blant både jeansmodellene og rockestjernene, og den kan ikke bli tight nok. Saint Laurent er det merket som har ivaretatt dette aller best, og som mange brands henter inspirasjon fra. For en optimal fit, se etter noen som ikke ser ut som en tights, men som sitter som støpt hele veien fra rompa til anklene. Den skal ikke skvise kroppen, men klemme den.

 

Foto: Levi’s

Hipstern

Det mest trendy akkurat nå, er å gå tilbake til 80 og 90-tallet når det kommer til passform. De nye modellene er tweaket for å passe til samtiden, men du kan også finne gode kjøp på vintagebutikker. Cutten er løsere på hofter og lår, men litt avhengig av om du vil rulle buksene opp, eller kutte dem av nederst for å få en rå kant, kan de både være strammere rundt anklene eller litt løsere. Dette er mer for det unge publikummet, da det er veldig på trend, og kanskje den av modellene som også kommer til å forsvinne først ut av trendbildet av de fire typene vi har vist her.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.