Now Reading:
Slik skal 17.mai-dressen være

Slik skal 17.mai-dressen være

Om du tror at dress er en kjedelig og repetitiv affære, så må du gjerne fortsette med det – men det er jo ikke noe gøy? Dressene for året er ikke kjedelige og du kan virkelig dra det langt, om du vil. Nå skal du nemlig synes – med stor S. Kjendisene har kastet seg over merker som Gucci (som den gule på bildet over), for å dra til seg oppmerksomheten – eller det er mulig Gucci har kastet seg over kjendisene – og har sammen satt en ny standard, hvor selv den fine, mørkeblå 17.mai-dressen fra i fjor kan føle seg litt blyg og underkastet. Vel, ingen underkaster Pål uten å få tilbake med samme mynt, og vi viser de kuleste dressene for 17.mai..som du også kan fortsette å benytte videre gjennom bryllupssesongen – men den mørkeblå dressen går ingen steder.

 

Våre vaner for hvordan vi feirer 17. mai har endret seg massivt i de siste årene. I takt med at vi reiser mye mer og fått «en ny smak» hva livskvalitet angår, og en mye mindre verden via sosiale medier, har strenge tradisjoner fått avlastning hos mennesker som bare ønsker å feire livet og uttrykke seg selv. Vi skjønner at det er mer å hente der ute, enn strenge regler som fjerner selve gleden av å feire fine dager. Barnefamilier er nok de som må følge reglene litt tettere, da de fører arven videre i forhold til kotymer og hva selve 17. mai er. Slik blir de nok også automatisk mer regelbundet (regler er til for å brytes…).  Men for oss andre kan vi egentlig gjøre akkurat det vi selv ønsker. Om det er å reise til ut av landet, ha champagnefrokoster med venner og slekt, ligge i en park et sted, med grill og øl, eller faktisk delta i selve 17.mai-feiringen med pølser og tog (om man har nerver til det), det får være opp til hver, én og enkelt. Men med en stor frihet på måten å feire en slik dag på, kommer også en litt løsere snipp på 17. mai – dressen, og så kan bunadspolitiet vifte med pekefingeren så mye de bare vil, når de ser en bunadskledd mann med en øl. For motepolitiet har talt saken for alle oss andre uten folkedrakt (ja – vi er åpenbart selvutnevnte *smileblunkefjes) og får lov til å drikke øl iført hva som helst (besynderlig – vi vet).

 

Stramme dress-regler gjelder i høyeste grad for de som vil, og skal ikke neglisjeres, men for de som vil litt mer, vil vi ikke høre noen nedsettende ord om, om de stikker seg ut. I trendbildet er det både løse bukser, så vel som stramme bukser. Det er løse, oversizede jakker, så vel som godt tilpassede jakker. Det er sterke farger og mønstre, så vel som klassiske farger i grått, beige og blått – det vil si at nå handler det mer om hvem du er, og hva du vil uttrykke, enn å la andre diktere hva du vil si. Det beste stylingtipset vi har for 17. mai er å kle deg i den dressen du føler er deg – da bærer du den også bedre, og vil få en enda bedre dag….om du ikke møter på et bunadspoliti med lavt blodsukker, som ikke har skjønt sin rampete rolle. MEN – kle deg opp etter beste evne; det er nasjonaldag og det handler om respekt for omgivelsene.  Pål synes disse er de fineste dressene for sesongen:

 

Og forresten; få dette gjort sporenstreks! Enhver dress trenger en liten runde hos skredder for å få dressen til å sitte ordentlig, og du rekker enda å bestille en dress over nettet, samt få den tilpasset. You’re welcome!

 

Fargede dresser

 

 

Fargesterke dresser er hot for sesongen – du skal synes for enhver pris. Gå gjerne for en lakserosa modell – du kan ikke bli mer innafor.

 

 

Lyse dresser

Lysere tider = lysere dresser. Det er lite som er så delikat på sommertid, som en lys dress, og selv om du ikke skal overgå bruden i et bryllup ved å gå i helhvitt, er en lys, beige modell helt innafor og en lys grå er alltid ok.

 

 

Klassiske dresser

Noe du alltid bør ha i skapet, uansett; en blå, velsydd dress! Det passer til alt, og er enkel å tilpasse til både business og pleasure.

 

 

Dobbelspente dresser

Nå drar du på litt, og vi liker det. En dobbelspent, skreddersydd dress viser at du tar stil på alvor og det er stramt og veldig fint.

 

Lindresser

 

Det er lite som er så laidback og deilig som en lindress midt på sommeren. Tenk Italia, tenk Apferol Spritz og tenk bryllup der du faktisk får puste.

 

 

 

 

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.