Now Reading:
Er sommerkroppen klar? Fem ting du trenger å vite før du starter med PALEO (eller enhver annen begrensende diett)

Er sommerkroppen klar? Fem ting du trenger å vite før du starter med PALEO (eller enhver annen begrensende diett)

Det er nesten sommer, noe som betyr at dette er den tiden av året når normalt tenkende individer vil tro på, og prøve nesten absolutt alt, for å få den etterlengtede sommerkroppen (den blir jo aldri bra nok for altfor mange mennesker). Dette innebærer vanligvis hyppige besøk på treningsstudioet og mest sannsynlig den siste diett-trenden som fungerer for aaaaaaaaaaalle (eller, det er i alle fall slik det ser ut til på sosiale medier).

Men før du gjør kaster deg rundt, les disse fem tipsene for å sikre at du vet hva du begir deg ut på…

1) Sjansene er store for at du ikke er glutenintolerant. Til tross for hva mange vil ha deg til å tro, er ikke gluten cyanid som er skjult i kornbaserte matvarer. Hvis du sterkt tror på at du har glutenintoleranse eller cøliaki, bør du bli testet av legen din før du endrer din diett og livsstil. (Les mer her, her og her.)

2) Enhver diett som begrenser eller utelater sukker, bearbeidet mat, korn, belgfrukter og meieriprodukter, vil SELVSAGT hjelpe deg å gå ned i vekt! Dietten din ble plutselig bare grønnsaker, kjøtt, frukt og nøtter / frø. Å spise som slikt, vil under enhver omstendighet få deg til å føle deg og se mye bedre ut.

3) Bare fordi oppskriften kom fra en blogg og er merket “sunn”, betyr ikke at kanelrullene er bra for deg …. Jeg tror dette er ganske selvforklarende. Folk vil alltid prøve å tøye grensene innenfor enhver diett, så bruk hodet. Hvis du lager en dessert hver natt med mandelmel, kokosmelk, frukt og egg, hoper kaloriene seg fortsatt opp. Som fører til den gylne regelen …

4) … porsjonsstørrelser og makroer er nøkkelen. Spis små/mindre porsjoner og sørg for at kroppen din får de riktige forholdene mellom proteiner, karbohydrater og fett i forhold til ditt nåværende mål. Profesjonelle idrettsutøvere vil åpenbart ha andre kaloribehov enn de fleste andre. Husk det neste gang du prøver å rettferdiggjøre din post-workout-kløft med hva en 23-årig Michael Phelps spiste i Beijing.

5) Ikke “crash diet”. Dette kan ikke understrekes nok! De potensielle konsekvensene av å slippe kaloriinntaket ditt ned fra en klippe kan ha en svært stor innvirkning på alle aspekter i livet ditt. Depresjon, metabolske forstyrrelser og forstyrrelser i organene dine,  samt en rekke andre problemer kan lett oppstå. Alt med en forskjell på 500 kalorier i ditt daglige inntak, bør overvåkes og foreskrives av helsepersonell.

Personlig har jeg ingenting mot å spise Paleo som det gjør hva enhver god mat plan gjør, og det er skape struktur. MEN, jeg skulle helst sett at dette faktisk var historisk korrekt…

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.