Now Reading:
Fredrik Risvik tipser om hvordan sneakersene holdes rene og nye – alltid

Fredrik Risvik tipser om hvordan sneakersene holdes rene og nye – alltid

Fredrik Risvik er en av våre største, mannlige influencere og er kjent for sin rene og sylskarpe stil. Sjelden er det man ser han uten et par minimalistiske sneakers og enda sjeldnere er det man ser han med skitne sko. Vi tok en prat med Risvik og han gav oss sine beste tips for hvordan han tar vare på skoene sine. 

 

Du er kongen av minimalistiske sneakers, og vi har aldri vært vitne til så mye som en liten skramme på skoene dine – hvordan behandler du dem? Har du en fast rutine?

Haha, jeg rengjør skoene som har vært brukt en gang i uken.

Jason Markk er min favoritt blandt cleaning kits.
For en kjapp overgang så tar jeg noen dråper av såpen og vann direkte på børsten, for så og skrubbe over sålen av skoen. Tørker så over og den er klar!

For en skikkelig gjennomgang starter jeg med å trekke ut lissene, for så å følge instruksene på cleaning kittet. Jeg fyller en liten skål med vann, tilfører noen dråper såpe på børsten og dypper børsten i vannet. Slå overflødig vann av børsten på et tørkehåndkle og skrubb over hele skoen. Jeg starter med sålen og tørker av såpe/vann underveis i prosessen. Så går jeg over skoens overdel samt tungen på skoen. På skoens tunge vil du ofte se sorte ringer etter skoens «eyelets» og annet graps som samles under lissene. Når hele overflaten er skrubbet og tørket ren tilfører jeg enten nye lisser (om det er nødvendig) eller setter på plass de gamle.
Bruk altid sko tre på de skoene du er glad i, det forlenger levetiden og du slipper «knekken» skoene fort kan få i tåpartiet.

Risviks «go to-sneaker-cleaning-kit»; Jason Markk

Hva er favorittproduktene dine for å holde hvite sneakers hvite, og fargede sneakers rene? Er det samme teknikker?

Jeg bruker Jason Markk til alle mine sko. Det sammen med en hvit sko krem for å tilføre farge og dekke over eventuelle skraper skoen har fått seg. Ellers bruker jeg Saphir lotion for å tilføre fuktighet til skinnet. På Suede modeller bruker jeg et kit fra Saphir eller bare en suede børste.

Hvor mange par sko har du?

Det har jeg aldri talt over, men det må være rundt 40 par fordelt på Common Projects og Diemme. Så kankje 60-70 par, jeg er jo ingen sneaker collector, så dette er sko som er i bruk.
Men er vel heller 10 par som brukes flittig.

Hvordan oppbevarer du dem?
Jeg er ikke så veldig nøye på det, men har skotre til de fineste/dyreste skoene. Det hjelper med å trekke ut fuktighet etter bruk og bevare fasongen. Ellers ligger det sko litt her og der.

Hva er dine top 5 sneakers for øyeblikket?

Common Projects – Achilles low

 

Maison Margiela – Replica

 

Gucci – Ace

 

Common Projects – Bball low

 

Diemme – Loria

Hva er neste på ønskelisten?

Jeg er veldig enkel i hvilken type sko jeg liker.
Lanvin sin cap toe sneaker er fin. Visvim foley og skagway modellene har jeg altid likt. Jeg har vel egentlig nok sko, hehe, men er par lyse suede sneakers kunne jeg laget plass til.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.