Now Reading:
Mote, akkurat nå, ledes av menn

Mote, akkurat nå, ledes av menn

Vi ble kjent med Will.I.Am for første gang da The Black Eyed Peas ga ut sin debut single ‘Where is the Love’. Siden da har han blitt mer og mer synlig, blant annet som jurymedlem i The Voice, og nå med sin egen brillekolleksjon sammen med Specsavers. Vi tok en prat med ham, fordi om det er noen som kan lære oss noe om stil og herremote, så er det Will.I.Am. 

Rapperen lanserte sin første brillekolleksjon i 2014. Ill.i Optics’ første lansering var kanskje litt mye for allmennheten med rammer som var svært karakteristiske for Will.I.Am. Motevisjonæren har et klart syn på moteverdenen og delte hans innsikt med Pål. Vi ønsket åpenbart å lære mer om god stil av mesteren selv og spurte ham hvordan en normal mann som ikke er moteorientert, kan kle seg godt i 2018.

 

Start being a man and stop beeing a little, freakin’ b….

 

Menn dominerer moteverdenen

«Hver mann har sin egen stil, det er viktig å innse. Det som raskt kom fram var at en «normal» nå ikke lenger eksistererte. «Ditt antrekk er ikke mindre enn et visittkort i dag. Det er en personlighet i det» og ifølge Will.I.Am har du to typer menn; «Du har den kjedelige karen som forholder seg innenfor de trygge rammene og som er redd for å vise sin stil til omverdenen. Han vet ikke hvordan han skal gjøre det og fremfor alt mener han at han ikke trenger å uttrykke seg. «JUST BORING»! Så har du «Den Nye Mannen» som er enda mer motebevisst enn en kvinne. «Tidligere så man på ham som den homoseksuelle mannen, fordi han våget å uttrykke seg gjennom sin klesstil. Det stigmaet eksisterer ikke lenger i dag. «Er du homofil fordi du kler deg fint? Whaaatt?!!» Med den nye karen, «the new dude», domineres moteverdenen nå av menn, og kvinnene følger etter. «Fashion today right now, is guy led, and the female stock is following. It’s the first time in on a long time in every really, that fashion is male.»

 

 

Han nevner videre at den kjedelige karen, «the Boring Dude», heldigvis er en døende rase; uheldig for ham, men at det er «awesome». Naturen må gå sin gang, og man får bare be om at den personen står opp om morgenen for de rette grunnene, for hva vi ikke trenger er flere som hopper på «the band wagon» – and muddies the wagon, not understanding the fashion, doing it for trend sake, and that that becomes the new boring.  Den kjedelige mannen bør altså ikke tilpasse seg på feil måte og adoptere en stil som ikke passer ham.

 

Vis baller

Her kommer noen stylingtips fra selve mesteren, om du skulle være usikker på hvordan gå fram; «Hva enn du sier hva du aldri ville brukt – bruk akkurat det! Start med brillene,» det høres ut som salgsprat, innrømmer han, men det er mer en sannhet. «Bruk dine briller med stil og vis baller! Det er for mange mennesker som sier at de synes brillene mine er kule, men aldri ville hatt dem selv. Bryt ut av det,  fordi et par briller umiddelbart forteller deg hvem du er. En mann som søker etter sin egen stil bør derfor bare eksperimentere. Start med brillene eller skoene. Dette er tilbehør som snakker for deg – det gir deg en identitet. Du ser sjelden en herrekjole som du sier er kul. Det er for avantgarde – for mye. Egentlig alt som Gucci nå selger. Det er her man mister mennene. Jeg hører alltid det samme, at brillene dine er kule, men jeg kunne ikke komme unna med det!»

Da vi spurte hva han vil si til disse mennene, lirer han varmhjertelig ut; » Start being a man and stop beeing a little, freakin’ b….»!

Det største hinderet for menn, som leter etter sin egen stil, kjemper mot, er andres reaksjon. «Døm ikke andre mennesker. Det er noen ganger vanskelig, men disse mennene som jakter så hardt etter sin egen stil, er så redd for sin egenverdi at de allerede begynner å dømme seg selv. Jeg dømmer aldri. «

Ifølge Will.I.Am bør du se på det som kunst og se på garderoben din som et tomt lerret. «Å dømme noen krever mye energi. Du kan bruke denne energien mye bedre. Du må være optimistisk. Slik blir du selv kvitt fordømmelse fordi du også dømmer deg selv indirekte. Jeg vil heller dømme min egen strategi for hvordan jeg møter verden enn å dømme noen andre.

 

Will.I.Ams kjærlighet til briller

«Den nye kolleksjonen med Specsavers er mer kommersiell enn Ill.i  fra 2014. Det var mange mennesker som ikke våget den stilen 4 år tilbake. Brillene var for ekstravagante da,  men vi har funnet en fin middelvei med den nye linjen. Briller er ikke bare en nødvendighet i dag – det er først og fremst et tilbehør.» Hans nye samling er mer tilgjengelig, men med en Will.I.Am – twist.

«Jeg har vært nært involvert i design og produksjonsprosessen. Jeg er ikke en diktator på arbeidsplassen – jeg vil at alle skal være lykkelige. Tross alt har vi bare et lag med fire personer. «Du vil være den perfekte redaktøren. Tenk på det som å bygge en sang når du dykker inn i studioet og starter med låten. Det er alltid noen som sier at de ikke helt er enige med implementeringen. Du vil ikke være for hard mot dine team-playere, men se etter hvordan man kan bygge produktet sammen, og inngå kompromisser. Når alle er enige, er det bare å kjøre videre. Det samme gjelder for å lage briller.»

Brillene fra Will.I.Am vil være utelukkende tilgjengelig fra Specsavers fra september. Å tilpasse deg selv til en riktig stil er ikke en lett oppgave, men lær fra mesteren og start med brillene. Dette nye samarbeidet er perfekt til det.

 

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.