Now Reading:
H&M investerer i bærekraftig innovasjon fra norske Repairable

H&M investerer i bærekraftig innovasjon fra norske Repairable

H&M kommer nå med to bærekraftige nyheter: Lansering av et nytt konsept – H&M Take Care – som består av produkter, veiledning og tjenester som hjelper kundene å freshe opp, reparere og gjøre om klær, sko og tilbehør. I den anledning investerer H&M i den norske gründervirksomheten Repairable, som blir en del av konseptet, og skal reparere og gjøre om klær og sko. Nyhetene lanseres 26 september med en H&M Take Care pop-up i H&M Bogstadveien.

 Repairable forener den digitale hverdagen med solid håndverk. Ideen kom da gründer Ingvill Kerob så at tiden ikke strakk til for å lappe på ødelagte klær til barna. Samtidig ville hun videreføre verdien i å ta vare på klær og sko.

«Repairable er en ny digital tjeneste som skal gjøre det enkelt å reparere klær og sko. Vi samarbeider med dyktige skreddere og skomakere for å hjelpe folk ta vare på det man har. Slik kan alle bidra til bærekraftig mote og lokale arbeidsplasser. Det er en milepæl å kunne tilby tjenestene våre hos H&M, et av verdens største moteselskap. Her kan man levere akkurat det man vil av plagg og sko til butikken – ikke bare H&M-produkter», sier Kerob.

Repairable har faste, forhåndsbestemte priser på alt fra å reparere hull, legge opp eller skifte glidelås. Visjonen er at det skal bli en selvfølge å reparere.

Nye bærekraftige forretningsmodeller

Norge er tredje marked i verden som får H&M Take Care, etter Tyskland og Frankrike. Luisa Book, Bærekraftsansvarlig i H&M Norge, påpeker at nordmenn er bevisste. Hun forteller samtidig at innovasjon er helt avgjørende for en mer bærekraftig motefremtid.

«Vi opplever at nordmenn er miljøbevisste forbrukere og er derfor veldig glade for å lansere dette konseptet lokalt. Både vi og kundene våre elsker mote, og som et supplement til klesinnsamlingen vår, lanserer vi H&M Take Care for å oppmuntre og inspirere til å forlenge livet til motefavorittene. Dette er et konkret eksempel på hvordan vi endrer forretningsmodellen vår for en mer bærekraftig fremtid. Vi er spesielt stolte av at vi samtidig støtter og investerer i bærekraftig norsk innovasjon», sier Book.

 

Vaskepose som fanger opp mikroplast og wipes som gjør sneakers rene igjen

H&M Take Care konseptet deles inn i tre kategorier:

  • Produkter – Produktlinjen inneholder bl.a. vaskepose som fanger opp mikroplast for å redusere utslipp, vaskemidler, flekkefjerner, lapper, reparasjons-kit og wipes for å rengjøre sneakers.
  • Tjenester – I H&M-butikken i Bogstadveien vil det fra 26 sept – 3 okt være et eget dedikert H&M Take Care-område sammen med Repairable. Her kan man få gjort enkle reparasjoner kostnadsfritt. Mer kompliserte reparasjoner og omgjøringer blir tatt med til skredder til fastsatt pris. Senere vil butikken fungere som et innleveringspunkt for Repairables tjenester. Tilbudet vil først være tilgjengelig i en 6-måneders prøveperiode, både i Bogstadveien, men også etter hvert i den nye flaggskipsbutikken i Karl Johansgate. Ambisjonen er å forlenge samarbeidet etter endt prøveperiode, om kundene setter pris på tilbudet og benytter seg av det.
  • Veiledning – En hub med informasjon rundt hvordan man tar vare på klær, sko og tilbehør.
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.