Now Reading:
Duftfavorittene akkurat nå

Duftfavorittene akkurat nå

The best investments in every man’s life are a custom tailored suit and an expensive cologne. It’s like buying the best first impression.” sa Massimo Ferragamo, og det er noe å tenke på når du vandrer forvirret rundt på Taxfreen på Gardermoen, og sniffer deg gjennom en endeløs rekke av parfymer som etterhvert lukter helt likt. Og vi vet at fordømmelsen hos damene ligger løst om du ikke lukter godt og til enda mer frustrasjon for den duftanalfabete nordmann; ikke lukter «riktig».  Ka i han «svarte beinlæst» ska en stakkar gjør? Det nytter ikke nå å si at alt var bedre før, fordi det da bare var nok å ta en dusj med et vanlig såpestykke, Timotei shampoo, og deise på med litt after shave etterpå, og så var alt greit. Det er for seint for det og vi lever i andre tider. Nå må det en mer spissfinding løsning til for å gjøre best mulig førsteinntrykk hos damene, og ikke minst kollegaer og potensielle klienter, og vi har svaret under. Velg din favoritt blant våre favoritter, og du skal se at komplimentene vil ligge løst.

 

Stora Skuggan – «Silphium»

Vi hopper rett over til vår nabo, Sverige, som har blitt helt RÅ på dufter. Denne har flere ulike stadier når du har fått den på huden og utvikler seg hele tiden i perioder av kanel, tobakk geranium, frankencense, cedar-tre, svart pepper, ingefær, nellik, myrra og lær. Flasken er håndlagd i Stockholm og koster 1200,-.

 

Byredo – «Eleventh Hour»

En annen svensk favoritt (man skal være glad for at de svenskene er så jålete) tar utgangspunkt i vilde fiken (den forbudte frukten) og tar deg med på en reise til «the end of time». Toppnoter av Ban Timmur (pepper) og bergamot. Hjertenoter av gulrotfrø, rom og ville fiken. Bunnoter av tonkabønner og cashmeretre. Den koster 1250,-.

 

Aesop – «Hwyl»

Det trendige, (og ekstremt insta-vennlige…) Australske  hudpleiemerket lager også parfymer og har kommet med en innrøkt affære – men ikke av det kvalme slaget. Den er deilig eksentrisk og kan minne om en Hinoki-skog, røykete toner over i subtile krydder og mørkegrønne, mer jordete noter. Den koster 1180,-.

 

Agonist – «White Lies»

Nok en svensk favoritt er fra paret Christine og Niclas Lydeens parfymemerke Agonist.  White Lies vil forføre alle rundt deg med hvite blomster, patchouli og sursøte bær og koster 1250,-.

 

Tom Ford – «Ombré Leather»

Som dradd rett ut fra en skinnbenk på en BDSM-klubb, er denne duften en mix av lær og stål med eksotiske toner av kardemomme og arabisk jasmine. Flakongen er veldig maskulin og enkel og gjør seg på ethvert maskulint bad. Prisen på den er 1060,-.

 

Louis Vuitton – «Au Hasard»

Det var ikke før i år at Louis Vuitton lanserte sine egen parfymer. «Kolleksjonen» består av fem ulike herredufter, og vi vil gjerne trekke fram «Au Hasard» som har en duft av sandalwood. Den koster 2215,-.

 

Iiuvo – «Gilot»

Françoise Gilot var bare 21 da hun først møtte Pablo Picasso i en kafé i Paris. Likevel, ikke lenge siden, fulgte hun maleren til Sør-Frankrike, for å leve som hans elsker og muse. Den friske parfymen med toner av bergamot, nøtter, marshmallows og musk er en hyllest til Gilot og koster 1650,-.

 

Hermés – «Terre d’Hermés Eau Intense Vétiver»

Annethvert produkt som selges hos Hermés, er en parfyme. De er kjent som en av verdens største i dette segmentet og har nettopp lansert sin siste duft i Terre-serien; «Vetiver». Det er en videreutvikling og en hyllest til den første herreparfymen de gav ut og har, som navnet antyder, toner av vetiver og Sichuan pepper. Den koster 1180,-.

 

Le Labo, – «Santal 33»

Det franske merket Le Labo har allerede blitt en klassiker og vi har også, etter en svært omfattende prosess, fått merket til Norge også, og føres på Sanatorium i Oslo, som det eneste i Norge. Santal 33 er en umiskjennelig duft, som passer for både han og henne og lages i butikkens eget duftlaboratorium. Denne favoritten inneholder  blant annet sandalwood, cedar og lær og koster 2350,-.

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.