Now Reading:
15 dressregler alle menn bør kunne

15 dressregler alle menn bør kunne

I og med at vi er selve oppsalgsverket for norske menn når det kommer til mote og stil, er det jo helt naturlig at vi har med litt basiskunnskap i reportoaret. For om du enten er langt forbi hvermansen i motespråket, eller en innrøyka liten enstøing uti havgapet, er det greit å vite hvordan man skal kommunisere når dresskoden krever det.

Vi skal prøve å gå akkurat passe grundig til verks, så du kommer deg forbi dørvaktene, og kanskje helt bort til svigermor og får deg et overraskende, men velfortjent og aksepterende nikk med hodet, eller beundrende blikk fra dine kollegaer på julebordet. Det er tid for å kle seg opp igjen… Vi har hentet noen gode tips fra Saville Row.

 

 • Bredden av slipset bør matches med bredden av jakkeslaget. Dette er en grei tommelfingerregel for at alt skal se balansert ut. Mål den bredeste delen av slipset mot den bredeste delen av jakkeslaget.

 • Beltet ditt bør ikke være for bredt og i samme valør som skoene. Store, kraftige belter er ikke det mest sofistikerte og bare GLEM store beltespenner. Du kan også være sikker på å hisse på deg ekspertene om du ikke matcher skoene med beltet, eller motsatt.

Photo: Istock

 • For å unngå og ødelegge jakken, alltid husk å kneppe den opp før du setter deg ned. ..om du ikke gjør det, kan det hende knappen din spretter av, eller at jakken selv rives opp, strekkes og krølles.

Foto: Istock

 • Når du kjøper en jakke i en butikk, som ikke er skreddersydd, er dette det viktigste punktet; skulderputene skal avsluttes akkurat der skulderen slutter, hverken lengre ut, eller inn. Skuldrene er den vanskeligste delen å gjøre noe med hos skredderen, så sørg for at du får dette riktig med én gang. Resten av jakken kan (og bør alltid) justeres.

Foto: iStock

 • For å få en mer casual, trendy look, gå for en enkeltspent jakke med slag som peker oppover (og aldri knepp igjen den nederste knappen). Denne typen jakke er perfekt over strikkegensere med jeans eller chinos for en trendy semi-casual look.

Foto: Istock

 • For å oppnå et mer formelt, forretningsmessig utseende, velg en enkeltspent jakke med to knapper og enkle slag som peker utover. Du kan gjerne kjøre en tredelt dress her, med vest, om du virkelig vil være formell.

Foto: Istock

 • Du bør kunne få hånden din mellom jakken og skjorten akkurat nok slik at den har plass til å bevege seg, mens jakken fortsatt er relativt tettsittende. Hvis hånden beveger seg for fritt, er den for stor, og hvis du ikke får plass til hånden, er den (selvsagt) for liten.

Foto: istock

 • For å hindre at buksene dine faller av hengeren, bruk «Saville Row-folden». Hvor irriterende er det ikke når buksene dine glir av hengeren? Denne bretteteknikken gir buksene dine akkurat nok grep for å holde dem på plass uten å lage krøll.

 • Mansjetten (nederste delen av ermet) din skal eksponeres 1,5 cm utenfor dressermet. For et symmetrisk, harmonisk utseende, prøv å matche mansjettlengden med mengden krage synlig på baksiden av nakken.

Photo: merakibrothers.com

 • Når du har kjøpt en dress, trenger du en liten saks eller spretter. Snipp opp jakkelommene, korssømmene som holder delene sammen nederst, bak på jakken og fjern etiketten fra jakken venstre arm. Vær forsiktig så du ikke skjærer i stoffet når du gjør dette.

 • Slipset burde alltid være mørkere enn skjorten. Dette forbedrer kontrasten mellom skjorten og slipset. Husk alltid å matche slipset til klærne, og ikke klærne til slipset.

Foto: iStock

 • Pass på at sokkene dine er lange nok slik at ikke noe hud vises når du setter deg ned.

Foto: Istock

 • Match dine sko til fargen på din dress, ved hjelp av denne guiden under. Det er ikke noe verre enn når en helt fin dress blir ødelagt på grunn av ikke-matchende sko. Du kan ikke gjøre feil med denne veiledningen under.

 • Lommetørkler er det perfekte tilbehøret for en en polert finish på din dress, men husk; sørg for at de ikke har samme mønster eller stoff som slipset ditt.

Foto: Istock

 • Til slutt; ALDRI bruk en sportsklokke til en dress. Bare ikke gjør det! Hold det stilig med en anstendig klokke. Du har på deg en dress, tross alt, ikke en grilldress.

Foto: istock

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.