Now Reading:
Norske Storm – interiørdesigner i Mexico

Norske Storm – interiørdesigner i Mexico

Jeg skulle jo bare lære spansk, sier Storm.

Sommeren 2019 fikk et litt annerledes utfall for stylist Storm Storm. Han dro til et av sine favorittsteder, Tulum i Mexico, for å lære spansk. Etter en måneds tid i dette paradiset, der blant annet modelloppdrag for et av stedets mest ikoniske hoteller, Azulik, og i tillegg en svært tatovert kropp, hadde Storm blitt veldig synlig blant de lokale heltene.  Tulum ble nysgjerrig på denne høye, tatoverte, skandinaviske mannen, og da hans merittliste også hadde tatt seg en runde gjennom jungeltelegrafen, ble han straks tilbudt det ærefulle oppdraget som interiørdesigner for det nyeste hotellet i en av verdens hotteste destinasjoner akkurat nå.

Alle villaene har egne bassenger – her fra en av dem, hvor Storm har designansvaret.

Interiør har vært hans største inspirasjonskilde, også når det har kommet til mote og styling, som har vært hans levebrød de siste 17 årene. Da dette unike tilbudet nå kom, var han ikke i tvil; han sa ja på stedet.

Med skrekkblandet fryd, ble prosjektet satt i gang i September, og hans skandinaviske produktivitet skulle vise seg å bli en stor styrke på et sted der «ingenting» eksisterer og alt må lages for hånd. Og tør vi nevne at prosjektet skulle utføres på 90 dager, noe som vanligvis ville tatt 2 år…i en jungel uten velfungerende infrastruktur.

Slik så det ut da Storm ankom hotellområdet første gang.

Dette har vært et prosjekt som på mange måter har virket umulig å gjennomføre. Da jeg kom inn i prosjektet var ikke bassenget gravd ut, ingen av bygningene var ferdige og jeg stod midt på en gjørmete tomt, midt i en jungel på et sted uten butikker og agenturer for å kunne få tak i møbler og interiør, og heller ingen kontakter på lokale håndverkere, som jeg skjønte jeg måtte benytte meg av umiddelbart, sier Storm. Og så var det denne tiden selvsagt, som har vært en helt vanvittig ramme å jobbe rundt. Men jeg liker en utfordring, og har alltid sagt at «alt går». Jeg tror det gjør meg litt fryktløs.

Storm har tatt med seg noe av det minimalistiske, skandinaviske i interiøret, som er litt ulikt Mexico.

Storm i en av villaene.

 

Men frykten for å ikke levere på tid gjorde meg nok, om mulig, enda mer effektiv, i og med at jeg også har dyp respekt for andres tid, noe mexicanerne ikke helt praktiserer, ler han. Nå skjønner jeg plutselig hvorfor man vitser om mexicanere og hvor mange det trengs for å henge opp en lampe. 7 stykker, ler han….jeg ble nødt å ta bilde, i stor frustrasjon, etter å ha ventet i 2 dager. Men i etterkant er dette bare veldig komiske situasjoner, som virker helt uforståelig for vår skandinaviske tankegang.

Jeg har aldri ventet så mye i hele mitt liv, for å få noe utført, og så er jo jeg vant til å kunne utføre det meste selv, noe jeg ikke kunne her. Jeg hadde ikke mitt eget utstyr etc, og var avhengig av hjelp. Men det å kommunisere på 1 måneds gammel skolespansk, og forholde meg til folk som aldri dukket opp og konstante utsettelser, var en prøvelse.

Månen på veggen, er et samarbeid mellom Storm og den mexicanske smykkedesigneren Cara Larga fra Mexico City.

I selve designet ville Storm ta vare på den mexicanske kulturen samt det unike ved Tulum. Folk kommer dit for å få en del av fantasien av Tulum, så man kan ikke fjerne den, forklarer han, men vi kan utfordre det som allerede er gjort av andre. Man trenger jo ikke repetere seg selv. Tulum er et svært visuelt og vakkert paradis, som også har blitt svært «instavennlig» og populært blant influensere – og jeg ville ikke gjøre dette stedet mindre vakkert.

Basseng og inngang til restaurant.

Alle de 30 villaene, som finnes på hotellområdet, er gjennomgående designet ut fra Mexicanske håndverkstradisjoner, og selv om Mexico i seg selv er et ekstremt fargerikt land, er designet mørkt og mystisk, som selve navnet på hotellet også; Bardo. Bardo er nemlig det stedet man havner etter døden, der man velger sitt neste liv. Det er et sted for refleksjon og nytelse og har en egen ro.

Jeg har fått samarbeide med en smykkedesigner fra Mexico City, Cara Larga, for å produsere dekorasjonen bak sengen, som også har blitt en viktig identitet for hotellet. Alle ser hvilket hotell dette er, når de ser et bilde av rommet. I Tulum har makramé lenge vært en stor identitet, sammen med drømmefangere, og du ser dem overalt som veggpryd og gjerne bak sengene, på alle hotellene. Jeg ville unngå de typiske materialene, men samtidig ta vare på identiteten til både hotellet og til Tulum, med Mexicanske håndverkstradisjoner.

Basseng og inngang til bar og lounge.

Jeg føler vi har klart å skape en luksuriøs og unik oase for gjestene, og både lukten i rommene, materialene og måten mennesket blir satt i en slik situasjon, midt i en jungel, gir en helt spesiell følelse. Alle gjestene har sitt eget private basseng, sin egen hammock og en utendørs sittegruppe for «private dining». Og det meste er designet av meg og laget for hånd, av lokale artisaner. Det som er så fantastisk med dette, er å få lov til å lage noe som andre kan få nyte. Det er noe eget med å legge til rette for at folk kan ha det fint, og finest mulig. Jeg har tenkt svært mye på hvordan man kan maksimere nytelsen til gjestene på dette stedet og ingenting er som å våkne opp i din egen lille villa, dra fra de tykke, deilige gardinene, ta seg en dusj under åpen himmel og få servert frokosten i sin egen lille hage og vite at du kan være der hele dagen, og la tiden stå stille.

Ellers har stedet en nydelig restaurant, et gedigent bassengområde, en «firepit», resepsjonsområdet, en bar, og en lounge, som alt har klart å bli utført før åpningen av hotellet i desember 2019.  Det har vært et blodslit, og på slutten sov jeg svært lite. Men vi klarte det og jeg er utrolig stolt over resultatet, sier Storm.

Storm foran «the abundance table» og et par gedigne antikke dører han klarte å pore opp.

Fra restauranten med spesiallagde bord.

 

Bord i restauranten, designet av Storm, i rustet stål og sort tre.

«The abundance table».

 

Resepsjonen, hpåndlaget i messing, som ikke er et materiale man får tak i Tulum. Messingen måtte spesialbestilles fra Mexico City.

Lounge og miks med moderne sofa og antikke, mexicanske tortilla-bord, og puter vevd i Oaxaca.

Lounge.

 

Baren.

Foto: Nico Iliev og Storm Storm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.