Now Reading:
Komfort på en søndag – kålrulletter à la Chef Nieves

Komfort på en søndag – kålrulletter à la Chef Nieves

Posjoner: 8
Tid: 2 timer

Denne retten er helt nydelig for ekstra komfort på en søndag. I den situasjonen vi befinner oss i, har mange av oss litt ekstra tid til å kunne utnytte på kjøkkenet også, og det er bare deilig å la duftene fra god mat fylle huset. Retten er også perfekt for å lage i større mengder og fryse til senere anledninger. 

Ingredienser:

1 stort kålhode

1 kopp hvitvinseddik

2 store løk

3 store gulrøtter

3 selleri bestander

5 fedd hvitløk

7 ss olivenolje

1/2 kopp langkornet ris

2 1/2 kopp kyllingkraft

1 boks 35 oz italienske skrellede tomater

1 boks 35 oz hakkede tomater

2 1/2 ts salt

1 ts malt pepper

500 g  malt biff

500 g malt svinekjøtt

1 pisket egg

1 kopp italienske brødsmuler

Hakket italiensk persille

Rømme

 

Fremgangsmåte:

1. Ta en stor gryte med vann til å koke, tilsett eddik og salt tungt med kosher salt. Legg kålen i gryten, og bruk en tallerken for å holde den under vann. Kok ca 5 minutter til bladene mykner. Fjern kålen og dypp i isbad med vann. Bruk en liten, skarp kniv til å fjerne bunnen på kålen for så å løsne hvert blad, forsiktig, om gangen. Når du har omtrent 16 store kålblader, legg resten til side for senere bruk.

2. Skrell gulrøttene og skjær dem i bittesmå terninger (brunoise) og gjør det samme med sellerien. Finhakk løk og hvitløk.

3. I en sausepanne, stek 1/2 kopp løk i lett olivenolje til den er gjennomskinnelig. Rør inn ris, tilsett 1 1/2 kopp kyllingaft, og la det småkoke. Dekk til og kok i 7 minutter. Sett til side og avkjøl. (Risen vil koke mer inni kålen senere).

4. I en stor kasserolle; sautér hvitløk, og gjenværende løk i olivenolje i 3 minutter. Følg deretter med selleri og gulrøtter i 3 minutter. Ta halvparten av resten og kombiner med storfekjøtt / svinekjøtt i en stor bolle. I gryten; tilsett boksene med tomater, rør rundt og hell i koppen kyllingkraft. Surr forsiktig mens du forbereder fyllingen.

5. Tilsett det piskede egget, brødsmuler, reservert ris, persille og smak til sterkt med salt og pepper.

6. Til blandingen bruker jeg gjerne en iskrem-skje for å holde dem porsjonerte omtrent i samme størrelse. Jobb med ett kålblad om gangen og plasser den porsjonerte fyllingen vinkelrett på stammen av bladet. Rull bladet som brettes over venstre side og deretter høyre over blandingen mens du ruller ned til det er perfekt tett. Gjenta med gjenværende blader og fylling.

7. I gryta skal du bruke eventuelle ekstra blader fra kålen til å legge i bunnen under sausen. Dette vil forhindre kålrullene å feste seg. Legg dem ned i pannen forsiktig med den brettede siden på bunnen. Varmen skal være slik at det småkoker i 30 minutter. Senk så til lavt i én times tid og dekk med lokk for de siste 30 minuttene av den tiden. Alternativt kan du gjøre den ferdig i ovnen også.

8. Til servering,  spre tomatsausen på toppen av rullene, og bruk en teskje rømme til å pynt på toppen. Merk: Over natten setter denne retten seg virkelig sammen og er bare enda bedre.

 

Bon appètit!

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
Twitter
Input your search keywords and press Enter.